top of page

Cum putem obtine energie din ape uzate

 

Cum putem curăța apele uzate producând în același timp energie?
Cu ajutorul unui container care este de fapt un reactor care utilizează microbi pentru a converti carbonul dizolvat in apele uzate industriale în biogaz, utilizat apoi pentru a produce energie electrică.

De obicei, companiile de produse alimentare și băuturi extrag materialul organic din apele uzate (determintat cu ajutorul consumului biochimic de oxigen) prin aerarea apei cu pompe. Dar acesta este un proces de consumator de energie. Astfel sistemele bioelectrice ar putea fi folosite cu ajutorul microbilor electrochimic activi pentru obținerea de apă curată.
Obținerea biogazului din deșeuri se realizeză de ani de zile și nu necesită neapărat înaltă tehnologie. Digestoare anaerobe industriale, care de multe ori arata ca silozuri agricole, folosesc bacterii ce apar in mod natural și consumă materialul organic pentru a obtine biogaz, care este apoi sifonat.

În reactor microbii consumă materia organice ca hrană și apoi depun electronii direct pe un electrod de metal. Găsiți în sol acești microbi, uneori numiți exoelectrogens sau bacterii- anod respiring, sunt o componenta activă în anumite tipuri de celule microbiene de combustibil.

Astfel se produce un flux de electroni de la anodul acoperit cu film-bacterian la catod. Acest lucru se realizează prin descompunerea moleculelor organice în hidrogen și dioxid de carbon. La catod, alți microbi, cu ajutorul curentului electric, are loc conversia CO2 și H2 în metan. Produsul secundar de reacție, este apă curată.

Există mai căi pentru a produce electricitate din apele uzate. De exemplu, se combină o celula de combustibil microbian cu electrodializă inversă, un mod de a capta energie de la o diferență de salinitate a apei, într-un efort de a crește producția de energie electrică.

bottom of page